Cryolipolyse, het bevriezen van vetcellen

Cryolipolyse is het plaatselijk bevriezen van vetweefsel. Het gekristalliseerde vetweefsel zal op een natuurlijke manier het lichaam weer verlaten. Geen naalden, geen speciaal dieet, geen operatie en bovenal geen hersteltijd! Deze techniek met afwisselende koude en warmte therapie, maakt het mogelijk vet permanent te verwijderen zonder weefsel te beschadigen.

Voor wie is deze behandeling geschikt?

Cryolipolyse is zowel geschikt voor mannen als vrouwen en wordt toegepast op verschillende zones van het lichaam. Bij bepaalde (huid)aandoeningen en ziekten wordt cryolipolyse afgeraden. Vandaar dat tijdens het eerste gratis en vrijblijvende consult beoordeelt wordt of een cryolipolyse behandeling voor jou geschikt is.

Welke probleemzones kunnen worden behandeld?

Iedereen heeft wel last van bepaalde probleemzones. Hoe hard je ook sport of hoe gezond je ook eet, je krijgt het vet er maar niet weg. Het fijne van cryolipolyse is dat deze specifieke zones allemaal apart behandeld kunnen worden. En sommige behandelingen zijn zelfs te combineren. Zones om te behandelen met cryolipolyse zijn; buik, lovehandles, binnenkant bovenbenen, bovenarmen en zadeltassen.

 

De behandeling

Tijdens de behandeling zal er een speciaal antifreeze-mask op het te behandelen gebied geplaatst worden. Daarna wordt een behandelkop op het gebied geplaatst die door vacuüm het weefsel in de behandelkop zuigt. Tijdens de behandeling kan men een trekkend gevoel ervaren. Het behandelgebied warmt binnen enkele minuten op om de vetcellen los te maken waarna de gerichte koeling zal plaatsvinden. Dit kan binnen de eerste tien minuten van de behandeling koud aanvoelen maar dit gevoel verdwijnt en zal het al snel overgaan in gevoelloosheid. De totale behandeltijd duurt 60 minuten.

Tijdens de behandeling met cryolipolyse kun je rustig liggen, relaxen of een dutje doen. Misschien wil jij een serietje kijken op je telefoon, muziek luisteren of een spelletje spelen op je telefoon. Het is maar net wat jij zelf fijn vindt tijdens de behandeling.

Na de behandeling

Direct na de behandeling kan de huid mogelijk wat gevoelig zijn en er wat rood en gezwollen uitzien. Dit kan een aantal minuten tot een aantal uren aanhouden. In uitzonderlijke gevallen kan de behandeling zwelling of blauwe plekken geven. Deze symptomen zijn onschadelijk en zullen snel verdwijnen.

Na de behandeling kun je gewoon je dagelijkse bezigheden weer oppakken. Het is van groot belang dat je dagelijks, minimaal 2 liter water drinkt. Het lichaam zal zo de gekristalliseerde vetcellen en de vrijgekomen afvalstoffen langzaam op een natuurlijke wijze afvoeren. Voor het beste effect gebruik je thuis een speciaal verstevigend en vetafdrijvend Cosbeau serum op de behandelde zones.

Is cryolipolyse een afvalmethode?

Cryolipolyse is erop gericht om plaatselijk vet aan te pakken en daarmee het figuur te corrigeren. Het is echter geen methode om veel gewicht te verliezen of obesitas aan te pakken. De behandeling geeft het beste resultaat bij personen met een normaal gewicht en een gezond BMI. Bij (zwaar) overgewicht (BMI >30) is het noodzakelijk om eerst gewicht te verliezen. Door middel van een gezond voedingspatroon en voldoende beweging.

Cryolipolyse is een natuurlijk proces

Bij cryolipolyse gaat het echt om het shapen van je lichaam door vet te verwijderen op bepaalde plekken. Maar dan wel op een natuurlijke manier. Je lichaam doet namelijk echt zelf het werk. Vetcellen worden afgebroken wanneer hun temperatuur te laag is. De cellen kristalliseren en worden door het lichaam zelf afgevoerd. Daardoor heeft het lichaam wel even tijd nodig voor je het effect van cryolipolyse merkt. En dan heb je dus minder centimeters zonder zware cosmetische ingrepen (zoals liposuctie)!

Hoeveel cryolipolyse behandelingen zijn er nodig?

Het is per persoon verschillend hoeveel cryolipolyse behandelingen er nodig zijn. Het hangt natuurlijk af van uw lichaam en de hoeveelheid vetweefsel, en dat is per persoon verschillend. Daarom is er altijd een intake nodig voordat men een behandeling kan ondergaan. We kijken naar de hoeveelheid vetweefsel en naar het te behandelen lichaamsdeel. Over het algemeen zit er tussen de behandelingen 8-12 weken. De meeste mensen zijn tevreden met het resultaat na 3 behandelingen. Afhankelijk van je levensstijl kan het nodig zijn om na de kuur af en toe een onderhoudsbehandeling in te plannen. Zo blijft je resultaat altijd mooi behouden!

Wat zijn de kosten?

De kosten van de behandeling hangen dus af van de hoeveelheid vet en het aantal benodigde behandelkoppen. Daar iedere klant andere behoeftes heeft, heb je eerst een uitgebreid gratis intake gesprek. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden en wensen en kijken we of je een geschikte kandidaat bent voor de cryolipolyse behandeling. Dan kunnen we een behandelplan maken en bepalen we wat de kosten zijn voor jouw persoonlijke cryolipolyse programma. Daarna kunnen we de behandeling(en) in plannen.

Klik hier om direct een afspraak in te plannen.