Botuline Toxine

botuline toxine

Botuline toxine

Botuline Toxine  wordt gebruikt om de spier te ontspannen waardoor rimpels verminderen en uitdrukkingsrimpels vervagen. Botuline Toxine wordt vaak gebruikt bij herhaalde spierbewegingen zoals bij fronsrimpels, voorhoofdrimpels en kraaienpootjes. Het resultaat is een zachtere, natuurlijke gelaatsuitdrukking met behoud van de normale mimiek. Alleen de ingespoten spieren ontspannen, de andere gelaatsspieren blijven ongewijzigd.

Dr. Babak maakt gebruik van het merk Bocouture voor deze Botuline Toxine behandelingen. Het merk Bocouture is een van de meest zuivere botuline toxine producten op dit moment. Er is al heel veel ervaring met het gebruik van Bocouture voor het behandelen van gelaatsrimpels en dit product wordt aan zeer strenge controles onderworpen.

Tijdens de behandeling wordt met kleine prikjes de spier ingespoten met Bocouture waardoor deze spier ontspant. Met als resultaat dat de rimpel vermindert of zelfs helemaal verdwijnt. Het resultaat is na ongeveer 5 dagen zichtbaar.

Huidreactie
U kunt wat rode plekjes hebben op de behandelende zones. Soms treedt er op de injectieplaats een klein blauw plekje op. Dit trekt meestal binnen twee dagen weg.

De duur van de behandeling
10 minuten

Duurzaamheid
De duur van het effect ligt bij eenmalig gebruik tussen de 3 tot 6 maanden*. Bij regelmatige behandeling zal het cosmetisch effect tot wel zes maanden aanhouden.

Foto voor en na botox behandeling fronsrimpel.

Interval
3 maanden

Anti-transpiratie

Botuline toxine werkt goed tegen overmatig zweten onder de oksels of handen. Botuline toxine blokkeert de werking van zenuwen die zweetklieren prikkelen, waardoor voorkomen wordt dat de klieren zweet produceren.

Advies
Dr. Babak adviseert u 48 uur na de behandeling geen inspanningen te hebben waarbij u kan transpireren. Wacht dus met sporten, het bezoek aan een sauna of het nemen van een hete douche.

* Dit is een gemiddelde indicatie. Dit kan per persoon en per huidtype verschillen. Vraag advies aan Dr. Babak wat u kunt verwachten.